Sa scrii o carte despre dezvoltare personala sau profesionala este ca si cum ai pune o postare pe Facebook. Nimic mai simplu. Trebuie doar sa citesti 3 carti despre acest domeniu si brusc te loveste inspiratia. Într-o lume plina de oameni care vor sa te invete cum sa faci mai mult si sa devii mai mult desi majoritatea dintre ei n-au nici cat ai tu in buzunar, sa alegi originalul este ca si cum ai cauta acul in carul cu fan. Iar fan avem din belsug mai ales acum in era digitala in care informatia este gratuita si peste tot.
Am scris o carte ce isi alege cititorii si nu invers. Omul sarac in neuroni si specializat in story pe Instagram citeste 2 pagini din carte apoi ii vine sa caste de somn. Bine, am exagerat putin... nici chiar 2 pagini, poate 2 randuri si alea cu efort mare.
Ce inseamna sa citesti? Diferenta dintre a vedea si a citi o face modul in care cuvintele penetreaza mintea celui care parcurge cartea, dar este nevoie ca mintea sa fie pregatita pentru a gasi sensurile ascunse si frazele frumos conturate prin metafore si culori. Este ca si cum mintea ar merge la sala de forta, depunand efort pentru a intelege, dar terminand mai puternica decat a fost.
Primele doua carti scrise au fost scurte si la subiect. Totul clar, totul pe inteles. Dar parca lipsea ceva, parca in realitatea natura nu ne invata nimic in mod direct si parca nici noi nu prea invatam nimic din ce vine pe tava. Concluziile majore care ne schimba viata apar dupa un eveniment sau o intamplare ce nu are neaparat legatura cu ceea ce am invatat. Cine ar fi crezut ca un mar care iti provoaca un cucui dureros poate fi considerat o mare descoperire.
Crescatorul de Unicorni este o carte care te creste, te invata si iti livreaza mai multe principii care pot transforma o viata banala in una plina de extrem – extrem de bine, extrem de frumos, extrem de frumoasa, extrem de distractiv, extrem de sanatos si asa mai departe. Iar lucrul cel mai important este ca inainte de carte a fost experienta, au fost rezultatele si sunt dovezile.
Am scris aceasta carte nu pentru a face bani din a-i invata pe altii cum sa duca o viata extrem de buna, ci pentru ca deja am aceasta viata considerata de majoritatea ca fiind extrem de buna. Cartea vine ca un mesaj de multumire pentru ca mi s-a permis sa fiu atat de norocos si astfel impartasesc tuturor celor ce o pot citi si intelege cum se poate norocul duplica si in cazul lor.
Always evolving!
O carte scurta si la subiect, scrisa de mine la varsta de 23 de ani dupa ce recent am atins o oaza de libertate financiara intr-o tara in care exista mii de reguli pentru care nu poti, nu ai cum si niciodata nu vei fi bogat. Si totusi, aplicand doar cateva principii simple se poate in cazul aproape oricui, si spun aproape deoarece cu siguranta sunt exceptii care intaresc regula insa noi majoritate nu suntem o exceptie desi lumea cand vede un astfel de exemplu de om simplu ce a reusit financiar, il trateaza ca un mare norocos intr-un ocean de ghinionisti.
Am tratat cu umor mentalitatea romaneasca si capcanele in care suntem crescuti spre a deveni banali si repetabili, simple piese care intretin viata unora ce au fost suficient de nebuni spre a nu crede in saracie.
La fel ca orice boala, ne putem vindeca si de saracie, iar fiecare sa isi gaseasca un nivel la care se simte bucuros si confortabil. Nu toti vrem a deveni miliardari insa a deveni liberi de grija banilor este in datoria noastra. Ca barbat, sa nu ai bani spre a-ti intretine femeia de langa tine, jignesti termenul de a fi barbat.
Cartea este de ajutor celor care deja au decis si cauta solutii spre a creste financiar, pentru cei ce cauta injectia de motivatie poate sa le faca bine insa doar temporar – totusi exista riscul ca si in cazul unor asemenea indivizi sa apara sindromul dorintei si norocul oportunitatii!
Continutul acestei carti este unul clar indreptat spre a critica modul in care suntem educatie, explicand cu amanunte cum am ajuns sa fim plafonati de un sistem defect intr-o lume in care tot mai multi dintre noi simtim ca putem si vrem mai mult decat facem, decat suntem.
Sunt suparat, nimeni nu mi-a spus unde sa pot invata despre fericire, despre bani, despre sanatate, despre relatii interumane. Stiam o gramada despre matematica, lucruri care azi nu le mai stiu, despre istorie, geografie si altele care s-au pierdut odata cu anii, lucruri pentru care am petrecut timp in ideea ca asa se mareste creierul!
Preferam sa se mareasca altfel, invatand despre prosperitate, despre lucruri care azi fac diferenta si despre cum sa ma invat eu pe mine ceea ce vreau sa devin. Dar toate au o solutie iar cu cat este ea de gasit si aplicat, cu atat mai putini sunt cei care se bucura de locul lejer si fara aglomerarea a celor ce au ajuns dincolo de varfuri.
Secretul despre cum ne putem educa pe noi si urmasii nostri spre a deveni vulturi intr-o lume plina de gaste, este la pagina potrivita in cartea ce merita citita.